آشنایی با مشاغل هتلداری برای افراد علاقهمند به آشپزی و بخش رستوران
به لطف طیف گستردهای از مشاغل هتلداری، هتلها موقعیتهای شغلی متفاوتی را دراختیار علاقه مندان به این حوزه مهیا کردهاند. اولین گام در یافتن بهترین شغل در این مشاغل هتلداری، فهم و شناخت مهارتها، صلاحیتها و ترجیحات خود فرد است. در این بین شناخت انواع مشاغل هتلداری به کمک او میآیند. در مقاله 3 قسمتی 10 نکته ارزشمند برای استخدام در هتل، برای افراد جویای کار گامهایی را شماردیم. در این مقاله به معرفی انواع مشاغل هتلداری میپردازیم.
پیش از مطالعه تنها یک نکته را مدنظر داشته باشید: مشاغل هتلداری که در یک هتل وجود دارد ممکن است به عوامل مختلفی از جمله سبک مدیریت هتل، سبک معماری هتل، اندازه هتل، تصمیمات استراتژیک بازاریابی هتل، زنجیرهای بودن یا نبودن آن و مسائل دیگری بستگی داشته باشد. با این حال، مشاغل غالبا به شرح زیر هستند:
مشاغل هتلداری در حوزه غذا و نوشیدنی
همانطور که از نامش پیداست، واحد غذا و نوشیدنی در هتل متمرکز بر تهیه غذا و نوشیدنی به مهمانان در طول مدت اقامت خود است. این در درجه اول در رستورانها اتفاق میافتد، اما شامل سرویس اتاق نیز میشود.
-
ویتر یا ویترس
در مشاغل هتلداری، کارکنان منتظر در یک هتل رستوران که ما آنها را به ویتر میشناسیم، وظیفه برقراری ارتباط با مشتری و مراجعه به آن را بر عهده دارند. این شغل شامل دانستن این است که میهمانان دوست دارند چه چیزی بخورند و بنوشند، وعدههای غذایی خود را برای آنها بیاورند، هزینهها را جمع کنند و برای هرگونه نیاز دیگری که ممکن است در طول بازدید داشته باشند، هوشیار باشند.
-
مدیر رستوران
یک مدیر رستوران دارای نقش ارشد در رستوران است و این اغلب یکی از مهمترین مشاغل هتلداری است. این شغل شامل مدیریت کلیه جنبههای عملکرد رستوران، از کیفیت غذا و عملکرد مالی رستوران، تا سفارش لوازم جدید و استخدام و آموزش کارکنان رستوران است.
-
کارکنان آشپزخانه
کارکنان آشپزخانه اغلب یکی از متنوعترین مشاغل هتلداری را دارند چرا که مسئولیت آنها بیشتر به اندازه هتل و ماهیت رستوران بستگی دارد. فعالیتهای معمول ممکن است شامل تهیه غذای اساسی، تمیز کردن آشپزخانه، شستن کارد و چنگال و ظروف، چیدن میزها و کمک به آشپزها یا آشپزها در کارهای مختلف باشد.
-
مدیر آشپزخانه
در بین مشاغل هتلداری، مدیر آشپزخانه مسئول نظارت بر عملیات آشپزخانه و نظارت بر سطح عملکرد خواهد بود. این فعالیتها ممکن است شامل استخدام و اخراج کارکنان آشپزخانه، سفارش تجهیزات آشپزخانه، خرید غذا، رعایت استانداردهای بهداشتی، نظارت بر تهیه غذا و اطمینان از آموزش کامل کلیه کارکنان باشد. از بین مشاغل هتلداری، این مورد در تداخل زیادی با مدیر رستوران است و بیشتر برای هتلهای بزرگتر که آشپزخانه از رستوران جداست استفاده دارد.
-
سرآشپز
سرآشپز یا سرآشپز عالی مقام برتر هتل مربوط به تهیه غذا است. سرآشپز معمولاً مسئولیت ایجاد و نگهداری منوی رستوران را بر عهده خواهد داشت، در حالی که تیم آشپزها در بخشهای مختلف آشپزخانه و کارمندان پشتیبانی را هدایت میکند. بین مشاغل هتلداری، سرآشپز سهم مستقیمی از رضایت مهمانان دارد. در برخی موارد، یک سرآشپز ممکن است به جای مدیر آشپزخانه، مسئولیتهای بودجه را نیز داشته باشد.
-
سرویس اتاق
افرادی که در حوزه سرویس اتاقها هستند تمایل دارند با آشپزخانه و کارمندان رستوران ارتباط برقرار کنند، اما مسئولیت اصلی در اینجا ارائه خدمات به مهمانان در اتاق آنها است. این ممکن است به معنای مکالمه تلفنی با مهمانان، گرفتن سفارشات سرویس اتاق، انتقال آنها به رستوران و سپس آوردن غذا و نوشیدنی برای مهمانان باشد.
در این بخش از آشنای با مشاغل هتلداری با انواع وظایفی که در آشپزخانه و رستوران ممکن است پدید آید آشنا شدیم. این در حالی است که همه ما میدانیم، آشپزخانه در هتل از زمره جاهایی است که با برند و برندینگ لوازم اشپزخانه هتلی اداره میشود. این به معنای بروز و ظهور طیف دیگری از مشاغل هتلداری است که به طور مستقیم در یک هتل مشغول به کار نیستند. مثل واحدهای سیار تعمیرکننده یا سوپروایزرهای معرفی محصولات. اما از آنجایی که این مشاغل در حوزه امر آشپزی نیستند در لیست بالا وارد نشدهاند.
معرفی انواع مشاغل هتلداری در حوزه مدیریت و پذیرش هتل