استاندارد بوتیک هتل ‌های  سنتی از نظر میراث فرهنگی

در بخش اول مقاله نه تنها به تعدادی استاندارد بوتیک هتل اشاره کردیم بلکه بوتیک هتل را از نظر میراث فرهنگی تعریف کردیم. در ادامه به سایر استانداردها در بوتیک هتل ‌ها را خواهیم داشت.

استاندارد بوتیک هتل

 ادامه استاندارد بوتیک هتل ‌های  سنتی  

  1. این بند درباره استاندارد بوتیک هتل پیرامون ملزومات خواب است. در بوتیک هتل سنتی در صورت درخواست مهمان، روش کف خواب شامل تشکهای سنتی ایرانی ارائه شود. سرتختی متناسب با معماری داخلی اتاق و تخت باید طراحی شود. لوازم مناسب خواب نظیر پد بهداشتی، ملحفه و روی بالشتی و لحاف در نظر گرفته شود و در نهایت آخرین استاندارد بوتیک هتل مربوط به خواب این است که در هر دو حالت منسوجات مورد استفاده در ملزومات خواب باید با معیارهای بهداشتی و سلامت و کیفیت منطبق باشند.
  2. مبلمان اتاق همانند دیگر بخش‌های بوتیک هتل باید با معماری منطقه و بنا مغایرت نداشته باشد.
  3. اگرچه این مورد را نمیتوان استاندارد بوتیک هتل دانست اما وزارتخانه از هتلداران می‌خواهد که در پارچه‌ها از رنگهای طبیعی و نقش ونگارهای متناسب با قدمت و اصالت بنا یا فرهنگ و اقلیم منطقه استفاده شود.
  4. استاندارد بوتیک هتل ‌ها درباره پردهها و پوشش پنجره باید این گونه باشد که از لوازم و منسوجات سنتی متناسب با اقلیم و سنت منطقه نظیر سرپرده‌های سنتی استفاده گردد. همه ی پرده‌ها باید از نظر جنس و طرح و کیفیت مناسب باشند و درست آویزان شده باشند. پرده، بلندی و پهنای مناسبی داشته باشد. طبق استاندارد بوتیک هتل بایستی امکان استفاده آسان از پرده برای میهمانان با تعبیه میله پرده فراهم گردد. پرده‌ها قابلیت شستشو و نظافت داشته و در ضمن نور را تا حد قابل قبول بگیرد.
  5. در نهایت پنجره‌ها باید طرح اصیل و سنتی داشته و سالم باشند و درست باز و بسته شوند.
  6. درباره استاندارد بوتیک هتل پیرامون کفپوش‌ها از افراد خواسته می‌شود که سنتی باشد و استفاده از فرش، گلیم، جاجیم یا هرآنچه که با صنایع دستی مطابقت داشته باشد توصیه می‌شود.

استاندارد بوتیک هتل

استاندارد بوتیک هتل ‌ها در فضای پذیرایی

  1. رنگ آمیزی، تزیینات و طراحی باید متناسب با هویت و سبک معماری بنا باشد.
  2. یک استاندارد بوتیک هتل درباره استفاده از ویترینها و طاقچه‌های مخصوص اشیای قدیمی‌و سنتی است؛ به این ترتیب طاقچه یا همان رف و ویترینهای مخصوص برای برای قراردادن عناصر تزئینی مانند اشیای سنتی و قدیمی‌یا اشیای دارای طراحی سنتی مدنظر باشد.
  3. مفروش کردن صندلیها و تختها یا نیمکتها با کفپوشهای سنتی و متکاهای سنتی از دیگر استانداردهای بوتیک هتل است که آن را جزو طراحی داخلی نمی‌دانیم. کفپوشها، متکاها و صندلیها باید تمیز و پاکیزه بوده و اثری از خرابی بر روی آنها دیده نشود.
  4. در صورت استفاده از رومیزی با طرحهای سنتی شامل رومیزی، دستمال سفره، باید دارای طرح اصیل و سنتی باشند؛ تمیز و پاکیزه بوده و بعد از ترک میز توسط مهمانان، تعویض شود.
  5. استفاده از ظروف پذیرایی سنتی ترجیحا متناسب با دوره تاریخی بنا در اولویت باشد از قبیل پیشدستی، بشقاب و… این ظروف میتواند شامل ظروف مسی، کوزههای گلی، ظروف سفالی با طرح و نقش سنتی باشد. استانداردهای بهداشتی در ظروف الزامی‌است رعایت شود.
  6. میتوان در انتخاب تخت، نیمکت یا صندلی ترکیبی متناسب از صندلی/ نیمکت و تخت متناسب با هویت و نوع معماری و شیوه پذیرایی آن انتخاب کرد.

استاندارد بوتیک هتل

استانداردهای بوتیک هتل در بخش خوراکی و آشامیدنی

  • وجود منوی غذاهای سنتی ایرانی الزامی‌است و جزو دسته استاندارد بوتیک هتل است که نمیتوان از آن عدول کرد.
  • ارائه نوشیدنیهای گرم و سرد محلی و بومی‌با رعایت ویژگیهای بهداشتی الزامی‌و جزو استاندارد بوتیک هتل است. همچنین امکان دسترسی به تنقلات محلی، چای و دمنوشهای گیاهی و نوشیدنی‌های سرد و گرم سنتی متناسب با هر فصل با ارائه توضیحات خواص و فواید و موارد منع مصرف قابل استفاده برای میهمانان الزامی‌است. استفاده از شیوههای سنتی سرد یا گرم نگهداشتن نوشیدنیها مانند کوزه، طارونه نخل، پیاله و سینی سنتی شامل نوشیدنیهای بومی‌همراه با رعایت کامل استانداردهای بهداشتی و سلامتی نیز مهم است.
  • ارائه برنامه وعده‌های غذایی یا صبحانه در باغ وابسته به محل می‌باشد.
  • اجرای موسیقی زنده سنتی در بوتیک هتل ‌های 4 و 5 توصیه می‌شود. در هتلهای 5 ستاره، سِن یا محل مخصوص برای اجرای زنده موسیقی، تعبیه شود.
  • سفره آرائی اصیل و سنتی متناسب با هویت بنا و سبک معماری بنا با رعایت اصول بهداشتی یکی دیگر از استانداردها در این بخش است.

مطالعه سایر استاندارد‌ها در سایر هتل‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.