امکانات و خدمات مورد نیاز برای طبقه بندی هتل های 5 ستاره
هتل های 5 ستاره جزء مهم محصول گردشگری هستند. و از طریق استانداردهای امکانات و خدمات ارائه شده توسط آنها به تجربه کلی گردشگری کمک می کنند.
لیست امکانات و خدمات ذکر شده در زیر استانداردهای لازم برای دریافت طبقه بندی 5 ستاره یا 5 ستاره دلوکس را برای هتل شما فراهم می کند.
امکانات عمومی هتل 5 ستاره:
- کار تمام وقت 7 روز در هفته در فصل.
- تاسیس برای داشتن کلیه مجوزهای تجاری لازم.
- تاسیس برای داشتن بیمه مسئولیت عمومی.
- آسانسور 24 ساعته برای ساختمان های بالاتر از همکف به علاوه دو طبقه.
- اتاق خواب، حمام، فضاهای عمومی و آشپزخانه به طور کامل روزانه سرویس می شود.
- تمام سطوح کف تمیز و سالم هستند.
- کف ها می توانند از هر سطح یا موادی باشند.
- پشتیبان برق یا دیزل ژنراتور – مجموعه های DG.
امکانات اتاق مهمان برای هتل 5 ستاره
- حداقل 10 اتاق اجاره ای، همه اتاق ها با پنجره های بیرونی / تهویه.
- حداقل اندازه اتاق خواب بدون حمام 200 فوت مربع است
- تهویه مطبوع باید در 100٪ اتاق ها انجام شود
- تعویض تمیز رختخواب و ملحفه حمام روزانه و بین ورود.
- حداقل عرض تخت برای یک تخت 90 سانتی متر و دو نفره 180 سانتی متر.
- حداقل ضخامت تشک 10 سانتی متر
- حداقل 2 ملحفه، بالش و کیف، پتو، محافظ تشک/روپوش تخت.
- اتاق سوئیت – 2% بلوک اتاق با حداقل 1 اتاق سوئیت.
- هتلهای 5 ستاره لوکس باید سشوار در اتاق به صورت رایگان ارائه دهند.
- گاوصندوق داخل اتاق باید در یک اتاق تهیه شود.
- مینی بار / یخچال – اقلامی که در مینی بار نگهداری می شوند باید با قوانین محلی مطابقت داشته باشند.
- آب آشامیدنی حداقل یک لیوان برای هر مهمان با لیوان.
- همه هتلهای دستهبندی دو بطری مهر و موم شده آب بطری مارک دار حداقل 500 میلیلیتری ارائه میدهند. به ازای هر نفر در روز به صورت رایگان.
- پارچه تمیز و با کیفیت باید در اختیار مهمان قرار گیرد.
- قفسه / فضای کشو برای هتل 5 ستاره.
- کمد لباس با حداقل 4 رخت آویز در هر رختخواب.
- نور کافی، 1 در هر تخت
- یک سوکت ارت شده 5 آمپر نزدیک تخت و شارژر USB.
- یک میز کنار تخت و کشو.
- تلویزیون – کانال های کابلی یا ماهواره ای در صورت وجود.
- میز تحریر یا سطح با نور کافی.
- یک سبد کاغذ باطله در اتاق.
- پرده های مات یا صفحه نمایش در تمام پنجره ها.
- یک آینه حداقل نیم قد (3 اینچ).
- یک پوشه ثابت و حاوی لوازم التحریر.
- اعلامیه «مزاحم نشوید».
- اخطار «اتاق من تمیز شود».
- روتختی پهن شده شب.
- روشنایی کم مصرف
- اتاق کلوزت یا کمد لباس به خوبی تهویه می شود.
- تلفن با شماره گیری مستقیم و دستگاه مخابره داخل ساختمان
امکانات حمام مورد نیاز برای هتل 5 ستاره
- همه اتاق ها باید دارای حمام متصل باشند.
- حداقل اندازه حمام در فوت مربع 45 SQF است.
- حداقل 1 حوله حمام و 1 حوله دستی برای هر مهمان ارائه می شود.
- تشت حمام ارائه شود.
- لوازم بهداشتی جدید مهمان باید با حداقل 1 صابون جدید برای هر مهمان ارائه شود
- محصولات بهداشتی بطری ارائه می شود.
- قلاب لباس در هر اتاق حمام / دوش.
- سطل بهداشتی با روکش تهیه شود.
- هر توالت غربی دارای یک صندلی با درب و دستمال توالت است.
- هتلهای 5 ستاره باید اسپریهای آب یا بیده یا دستشویی یا سایر امکانات بهداشتی مدرن مبتنی بر آب پس از کاغذ توالت ارائه کنند.
- کف و دیوارها سطوح غیر متخلخل داشته باشند.
- آب سرد و گرم در دسترس 24 ساعته.
- کابین دوش یا دوش مکعبی یا وان حمام با پرده دوش.
- شیرها و دوش های کم مصرف باید نصب شود.
- روشنایی کم مصرف برای نصب در حمام.
امکانات منطقه عمومی برای هتل 5 ستاره
- امکانات پذیرش 24×7.
- خدمات پیشخدمت مخصوص (پارکینگ) در دسترس باشد.
- در دسترس بودن اتاق، F & B و سایر بسته ها/تعرفه.
- تامین سرمایش و گرمایش در اماکن عمومی
- سالن استراحت یا نشیمن در لابی
- دستشویی های عمومی برای خانم ها و آقایان با صابون و حوله تمیز.
- دستشویی با آب سرد و گرم، آینه، سطل بهداشتی درب دار زنانه ومردانه و توالت زنانه.
اتاق و سایر امکانات برای مهمان با توانایی های متفاوت
- حداقل یک اتاق برای مهمان با توانایی های متفاوت
- حمام با امکاناتی برای مهمانان دارای معلولیت متفاوت.
- رمپ با کف ضد لغزش در ورودی.
- حداقل عرض در باید یک متر باشد تا امکان دسترسی ویلچر فراهم شود.
- دستشویی های عمومی باید امکاناتی برای مهمانان با توانایی های متفاوت داشته باشند.
امکانات غذا و نوشیدنی برای طبقه بندی 5 ستاره
- یک رستوران 24 ساعته چند غذایی با کافی شاپ.
- یک رستوران تخصصی و 24 ساعته.
- سرویس اتاق 24×7 یا غذاخوری در اتاق.
- امکانات بار.
- ظروف چینی و ظروف شیشه ای قابل استفاده در تمام قسمت های غذاخوری.
- کارد و چنگال باید حداقل از جنس استیل ضد زنگ یا ترجیحا EPNS (نقره نیکل آبکاری شده با برق) باشد.
- کارد و چنگال فلزی با کیفیت خوب و کارد و چنگال آلومینیومی ممنوع است.
- ظروف پلاستیکی فقط در محوطه استخر پذیرفته می شود.
امکانات آشپزخانه مورد نیاز برای طبقه بندی 5 ستاره
- یخچال فریزر عمیق.
- ذخیره سازی تفکیک شده گوشت، ماهی و سبزیجات.
- تخته های خرد کن مصنوعی با کد رنگی.
- دیوارهای کاشی شده کف غیر لغزنده.
- پوشش سر برای کلیه کارکنان تولید آشپزخانه و F&B.
- شستشوی روزانه میکروب کش کف.
- ظروف/وسایل پخت و پز با کیفیت خوب.
- استفاده از ظروف آلومینیومی غیر از نانوایی ممنوع است
- همه ظروف تجهیزات درجه مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
- آب آشامیدنی با UV + فیلتراسیون تصفیه شود.
- سیستم تهویه خوب در دسترس باشد.
- زباله هایی که باید تفکیک شوند – مرطوب و خشک.
- منطقه زباله مرطوب تهویه شود.
- محل های پذیرش و فروشگاه ها تمیز و متمایز از محل زباله باشد.
- هر شش ماه یکبار معاینات پزشکی برای کارکنان تولید F&B انجام شود.
- آموزش کمک های اولیه برای تمامی کارکنان آشپزخانه.
- کنترل آفات باید در فواصل زمانی معین انجام شود.
صلاحیت ها، مهارت ها و رفاه کارکنان مورد نیاز برای طبقه بندی 5 ستاره
- لباس کارمندان برای پذیرش.
- کارمندان پیشخوان انگلیسی زبان.
- درصد کارکنان نظارت باید 80 درصد باشد.
- درصد کارکنان ماهر باید 60 درصد باشد.
- لباس فرم تمیز و سالم باشد
- روسای ادارات دارای صلاحیت رسمی باشند.
- کارکنان ناظر یا ماهر ممکن است آموزش یا گواهینامه مهارت داشته باشند.
- مدرک / دیپلم از مدارس یا دانشگاه های معتبر هتلداری.
- اتاقهای استراحت کارکنان – مجزا برای کارمندان زن و مرد با تختهای دوطبقه، روشنایی و تهویه مناسب.
- اتاق رختکن کارکنان – آینه تمام قد، خشک کن دستی با پخش کننده صابون مایع.
- امکانات توالت.
امکانات مهمان برای طبقه بندی 5 ستاره
- تهیه ویلچر برای میهمان معلول.
- خدمات پیشخدمت مخصوص (پارکینگ) در دسترس باشد.
- خشک شویی / لباسشویی.
- امکانات تهیه چای / قهوه در اتاق.
- تاسیسات آهن و تخته آهن.
- هزینه حمل و نقل در تماس.
- تمیز کردن کفش، جاکفشی و دمپایی.
- یخ (از آب آشامیدنی) در صورت تقاضا.
- پذیرش کارت های اعتباری رایج و تسهیلات/زیرساخت های پذیرش/ انجام پرداخت ها از طریق تراکنش های دیجیتال.
- کمک در مورد چمدان در صورت درخواست.
- یک تلفن عمومی در محل.
- هزینه های واحد به مهمان اعلام شده است.
- سرویس بیدارباش در صورت درخواست (هم خودکار و هم دستی توسط اپراتورها.)
- پیام هایی برای مهمانان که باید ضبط و تحویل شوند.
- نام و نام خانوادگی آدرس و شماره تلفن پزشکان با میز پذیرش (خدمات Doctor on Call)
- تمبر و امکانات پستی.
- روزنامه ها.
- دسترسی به امکانات میز سفر.
- امکانات چمدان چپ.
- تهیه لوازم اضطراری مانند دارو، لوازم بهداشتی، کیت کمک های اولیه.
- سلامت – امکانات بدنسازی.
- اسپا و ماساژ.
- سالن زیبایی و آرایشگاه.
- گل فروشی.
- فروشگاه / کیوسک.
- تسهیلات تعویض پول.
- امکانات تلفن در دسترس بازو از صندلی توالت.
- حداقل دو سوکت چند منظوره تهیه کنید.
- تلفن برای تماس های ورودی و خروجی در اتاق.
- کامپیوتر / مرکز تجاری برای استفاده مهمان با دسترسی به اینترنت در دسترس است.
- دسترسی به اینترنت بی سیم در اتاق مهمان و مناطق عمومی.
- اتصال به اینترنت/درگاه داده در اتاق.
- سیستم سرگرمی داخل اتاق مانند تلویزیون پولی، پخش آنلاین و غیره.
- سرویس ایمیل.
- خدمات فکس، فتوکپی و چاپ.
- استخر.
- امکانات پارکینگ.
- امکانات کنفرانس.
امکانات ایمنی و امنیتی برای طبقه بندی 5 ستاره
- فلزیاب (قاب درب یا دستی).
- دوربین مدار بسته در مکان های استراتژیک
- دستگاه اشعه ایکس در ورودی مهمان برای غربالگری چمدان.
- بررسی های دستی ممکن است برای کارکنان و تامین کنندگان در نقاط ورودی تعیین شده انجام شود.
- زیر شکم، اسکنر برای نمایش وسایل نقلیه.
- تایید میهمان با شناسه معتبر، پاسپورت، ویزا و غیره در هنگام ورود.
- کارکنان آموزش دیده در تمرین آتش نشانی.
- تمهیدات امنیتی برای تمامی ورودی های هتل.
- هر درب اتاق خواب مجهز به قفل و کلید، دریچه دید/چشمک و دستگاه ایمن داخلی است.
- همه هتل ها باید کارمندان و تامین کنندگان خود را توسط پلیس / آژانس های امنیتی خصوصی بررسی کنند.
- یک زنجیر ایمنی / چفت استخوان جناغی یا دریچه دید / روزنه.
- آشکارسازهای دود
- اعلامیه های آتش نشانی و مراحل اضطراری و طرح خروج در اتاق پشت در نمایش داده می شود.
- آلارم های آتش نشانی و اضطراری باید سیگنال های دیداری و شنیداری داشته باشند.
- جعبه کمک های اولیه با داروهای بدون نسخه با میز جلو.
- علائم خروج آتش در طبقات مهمان با برق اضطراری/پشتیبان.
- تمرین های دوره ای آتش نشانی را انجام دهید و دستورالعمل های مدیریت بلایا، کمک های اولیه و ایمنی آتش نشانی را حفظ کنید.
- مانورهای سه ماهه آتش نشانی و ایمنی طبق قانون.
سایر امکانات و ملزومات
- برداشت آب باران.
- مدیریت پسماند.
- روش های کنترل آلودگی هوا، آب و نور.
- معرفی تجهیزات غیر CFC برای تبرید و تهویه مطبوع و سایر اقدامات و ابتکارات سازگار با محیط زیست.
- پانل های برق خورشیدی.